Новият наставник на Лудогорец Тони Здравков сподели, че не възнамерява да прави сериозни промени в тима след раздялата с Пауло Аутуори. Специалистът заяви при заминаването на тима за Никозия, където в четвъртък ще се изправи срещу АЕК Ларнака в мач от груповата фаза на Лига Европа.

„След като съм се съгласил да поема Лудогорец значи съм готов, не само за следващите два мача, а във всеки мач, в който е необходимо. Смятам, че аз, футболистите и колегите от щаба сме готови да понесем тази отговорност и това, което предстои пред нас“, сподели Здравков

„Не само футболистите, нямаше човек, който да не го харесваше, като човек, като треньор, като начин на работа, начин на отношение. Естествено, че има едно неприятно чувство от раздялата. Не виждам причина да правя някакъв преход. Просто трябва да продължим тази линия на работа, която той наложи и смятам, че нещата ще вървят добре“, допълни той.

„Ако не продължим линията на работа в спортно-технически аспект, то това значи, че не съм бил негов помощник през това време. Когато трябваше да започна работа поговорихме доста на дълго и на широко, имахме сходни виждания, нови идеи. Научих и много неща от него, няма какво да го крия, това е факт. Това беше много полезно от мен. Не виждам причина да променяме кой знае колко много неща. Нормално е да няма резки завои. Методологията, която той приложи, начинът, по който се работеше и изпълняваше, смятам, че е полезна и за отбора и клуба. Няма треньор на света, който за два дена да се опит да промени каквото и да било и то да бъде драстично“, каза още Тони Здравков.

„Както знаете в АЕК почтни няма кипърски футболисти. ИЗцяло испанска колония, плюс бразилци, македонци. Директорите също са испанци. Един отбор, който се опитва да играе агресивно, да играе директен футбол. АЕК ще бъде труден съперник, но нашият отбор знае за какво отива в Кипър. Има болежки след мача с Левски, но се надявам, че до довечера или най-късно утре ще се отшумели и ще мога да разчитам на всички играчи“, завърши специалистът.