Наставникът на Лудогорец Тони Здравков коментира равенството на шампионите с Байер Леверкузен в Лига Европа. Мачът на „БайАрена“ приключи при резултат 1:1, като българският тим бе този, който поведе в резултата, но допусна изравняване. Според Здравков, равенството между двата тима е напълно заслужено.

„Смятам, че изиграхме равностоен мач. Имаше добро прегрупиране в нашия състав, добре с движехме по терена. Липсваше ни по бързото разиграване, това не ни позволи да използваме свободните пространства. През второто полуврме нещата се коригираха и изиграхме един добър мач“, сподели Здравков.

„Сменихме и схемата на игра за днешния мач, това наложи и смените в състава. Предприех една смяна, която не мислех да правя. Наложи се да влезе Недялков, Саша се премести по-напред. Очаквахме след гола Леверкузен да тръгне силово в предни позиции. Според мен това положение на Леверкузен заслужаваше да влезе в нашата врата“, призна още наставникът на Лудогорец.

Относно решението Марселиньо да остане на пейката, Здравков сподели: „Класата на Марселиньо е доказана. Налагаше се Марселиньо да остане отвън за днешния двубой и да влезе, когато имахме нужда от него.“