Старши треньорът на Берое Александър Томаш заяви, че отборът е в напреднали преговори с един футболист и също така очаква друг да пристигне на проби в следващите дни.

Наставникът уточни, че ще вземе решение за започналия проби в отбора Астор Кизели преди заминаването на Берое за лагера в Белек.  

„Искам да поздравя феновете на Берое и да им пожелая много здраве, късмет и да си подкрепят отбора. Надявам се през тази година да имат повече поводи за радост.Всички футболисти са тук без Марко Адамович и Карлос Охене, които отсъстват по лични причини. Марко ще пристигне утре. Охене съм му дал още два дни почивка. Имаше лични ангажименти, пътува и до САЩ. Треябва да се научим да се държим по начин, по който след това да изискваме повече от тях“, коментира Томаш.  

„Днес с нас започна и Аргилашки. Имаме и едно момче на проби – Астор Килези се казва и е на 21 години, швейцарец. Ще бъде на проби при нас и ще преценим за него. Очакваме още едно-две имена, но нещата не са на 100%. С единия футболист сме вече в доста напреднали преговори. Там не става въпрос за проби, а става въпрос директно за договор. Другият футболист е с доста голяма визитка, минал е през гранд, има над 30 мача. Там нещата става въпрос само за проби. За сега това е проблемът. Ние сме убедени, че първо трябва да го видим. Става въпрос само за чужденци. Единият футболист, който ще дойде на проби сме му купили билет да дойде, но докато не дойде, по-добре да не обявявам дата. Друият футболист след 19 часа трябва да имам информация дали всичко е ОК и да пристъпим към подписване на договор, който след изследвания до ден-два може да бъде приключен. Това е в сферата на нещо, което не е на 100%“, добави треньорът на Берое.

„Има един пост, на който искам да привлека футболист, но това ще стане само при положение, че освободя някой футболист. Не съм на 100% убеден, че трябва да има изходящ трансфер от Берое. До това може да се стигне. Искам да видя отношението на някои хора в първите два-три дни, за да бъда убеден на 100% в това, което съм замислил“, продължи наставникът на старозагорци.

„Грешката за загубата от ЦСКА е изцяло моя. Аз съм човекът, който искаше да проведа мача по този начин. Въпреки срамният за мен резултат, съм убеден, че до 40-та минута нашият отбор стоеше по-добре игрово на терена. Футболът е игра на резултат и аз трябва доста бързо да се променям. Не съм от хората, които захвърлят нещо и започва съвсем ново. Ще се опитам да бъда гъвкав и да надграждаме.“

„До заминаването ни за Турция, което е на 17 януари трябва да имам представа дали ще вземем Астор Кизели за лагера в Белек. Това ще стане ясно от видяното през тази седмица. Той има паспорт и няма да има проблеми да пътува с нас за Белек.“

„За феновете, за собствениците и за футболната общественост целта е четвъртото място и класиране за Лига Европа. Аз съм реалист и знам, че имаме много работа. Четвъртото място не ни успокоява и не ни удовлетворява. Знам, че отборът се представяше на приливи и отливи. Надявам се след тази подготовка, когато започнат мачовете да имаме постоянството, което искам аз и да виждам една по-добра организация в играта през цялото време на всички мачове“, каза още Александър Томаш.