Наставникът на Берое Александър Томаш коментира поражението с 0:1 от Лудогорец в мача от междинния 24-и кръг на Първа лига. Специалистът заяви, че това поражение ще научи много повече тима му от евентуална победа с 1:0.

„Има много субективни и обективни причини за поражението. Тази загуба трябва да се поучим. Ще ни даде повече от победа с 1:0. Начинът, по който феновете ни изпратиха сочи, че вървим в правилна посока. Два дни по-рано играхме срещу Левски, сега с шесткратния шампион. Като желание и влагане само адмирации за моя отбор. В отделни ситуации имаше повече респект към противника, той го заслужава, въпреки че понякога са арогантни. Мисля, че там трябва да се поучим. Тази загуба трябва да ни научи. Ние можем да играем футбол. Това ни показва, че можем“, започна Томаш пред камерата на DIEMA SPORT.

„Чувствата ми са смесени, защото говоря след мача. Не мога да определя дали съм реален. Хареса ми как ни изпратиха феновете. Искам този стадион да е пълен. След мача с Левски и сега, виждам момчетата да гледат все едно са загубили много. Това е атестат за една добра основа“, продължи Томаш

„Като игра без топка горе-долу съм доволен. Успяхме да затворим пространствата. Те са пъргави. Оголихме други пространства. Те ги оползотвориха. Тази загуба ще ни даде повече от победа, пак го казвам. Има какво още да работим, в тактическо отношение. Когато загубим топката например. Но като цяло свалям шапка, за мен е чест, че съм треньор на тези момчета“.

За коментарите, че при попадението на шампионите оже би е имало засада, Томаш сподели: „Мачът вече е свършил и след предния мач имаше такива коментари. Аз не мога да променя тези неща. Мога да се опитвам да променя отбора. Нека още повече да вярваме“.

„Хубаво е да има цели. Трудно е човек да бъде реален. Много се говори в общественото пространства. Аз браня отбора и играчите. Не искам да ги товаря психически. В процес на работа сме. Искаме да играем красив футбол и да има фенове. Искам да играят с желание, да победят, да се събудят и да идват с желание на тренировка. Виждам това в тези момчета. Навсякъде, където съм работим съм виждал тези неща. Резултатът идва когато работата на целия клуб е правилна. Ние сме едно здраво семейство“.

„Много работа ни остава – от психологическа и физическа гледана точка трябва да се възстановим. Следващите два мача ще са по-трудни. Ние трябва да сме безкомпромисни в тренировъчния процес и режима. Ние имам обица на ухото от този съперник (Локомотив Пловдив)“, обясни за финал Томаш.