Треньорът на Берое Александър Томаш, който ще направи официален дебют срещу Верея заяви, че двата отбора няма с какво да се изненадат. Мачът от първия кръг на Първа лига е в петък, 14 юли от 21 часа. Старозагорското дерби можете да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик Радио. В Gong.bg можете да се информирате своевременно за развитието минута по минута.

– Каква е конкретната цел пред Берое през този сезон?

– Личната ми цел е висока. Човек обаче не може да надскача боя си. Трябва да бъде реален. Мисля, че Берое заслужава пълен стадион и ако това се случи нещата ще бъдат ОК.

– В състава на Верея има доста нови момчета. Предполагам, че сте ги наблюдавали. Какви са впечатленията ви?

– Аз съм на друго мнение. Не виждам много нови момчета. Виждам две-три имена. Мисля, че е изграден отбор. Отбор с добра сплав и добър колектив. Подсилиха се наистина. Предполагам, че няма да избягат от собствения си стил и начин на игра. Добър отбор.

– Има ли футболисти, които със сигурност отпадат за мача утре?

– Групата ще бъде обявена след тренировката. Няма от какво да се крием. Виждате, че нямаме закрити тренировки. Трудно в България бихме се изненадали. Няма магьосници. Според мен, това че играеш футбол трябва да те радва. Това, че идваш на стадиона да подкрепяш любимия отбор – трябва да те радва. Това, че си изпълняваш задълженията като треньор, масажист, лекар – трябва да те радва. Когато всички ние бъдем позитивни ще бъде добре. Нашият футбол е добър. Аз съм убеден в това. Футболът ще бъде по-красив и интересен.

– Това ще бъде трето старозагорско дерби за вас. С какво ще бъде то по-различно?

– Стара Загора го заслужава. Градът е спортен – не само футболен. Заслужава да има дерби, да има интрига. Важно е да напълним стадиона. Футболът е за феновете. Каквото и да си говорим, когато играеш пред 7-8 хиляди е едно усещането, а когато играеш пред 100 човека е съвсем друго. Когато футболистите усетят подкрепата на феновете, които поддържат отбора независимо от това дали е Томаш, Иван, Драган или Петкан. те са на стадиона заради отбора. Най-важно е да направим така, че Берое да бъде на града си.