Томаш: Стара Загора заслужава да има дерби

Първа лига 14 юли - 21:00, , стадион: Стадион Берое

0 : 0

FT

Верея Верея
Берое Берое

 Gong.bg следи се от Gong.bg

Diema Sport излъчва се по Diema Sport

Darik radio излъчва се по Darik radio

Треньорът на Берое Александър Томаш, който ще направи официален дебют срещу Верея заяви, че двата отбора няма с какво да се изненадат. Мачът от първия кръг на Първа лига е в петък, 14 юли от 21 часа. Старозагорското дерби можете да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик Радио. В Gong.bg можете да се информирате своевременно за развитието минута по минута.

– Каква е конкретната цел пред Берое през този сезон?

– Личната ми цел е висока. Човек обаче не може да надскача боя си. Трябва да бъде реален. Мисля, че Берое заслужава пълен стадион и ако това се случи нещата ще бъдат ОК.

– В състава на Верея има доста нови момчета. Предполагам, че сте ги наблюдавали. Какви са впечатленията ви?

– Аз съм на друго мнение. Не виждам много нови момчета. Виждам две-три имена. Мисля, че е изграден отбор. Отбор с добра сплав и добър колектив. Подсилиха се наистина. Предполагам, че няма да избягат от собствения си стил и начин на игра. Добър отбор.

– Има ли футболисти, които със сигурност отпадат за мача утре?

– Групата ще бъде обявена след тренировката. Няма от какво да се крием. Виждате, че нямаме закрити тренировки. Трудно в България бихме се изненадали. Няма магьосници. Според мен, това че играеш футбол трябва да те радва. Това, че идваш на стадиона да подкрепяш любимия отбор – трябва да те радва. Това, че си изпълняваш задълженията като треньор, масажист, лекар – трябва да те радва. Когато всички ние бъдем позитивни ще бъде добре. Нашият футбол е добър. Аз съм убеден в това. Футболът ще бъде по-красив и интересен.

– Това ще бъде трето старозагорско дерби за вас. С какво ще бъде то по-различно?

– Стара Загора го заслужава. Градът е спортен – не само футболен. Заслужава да има дерби, да има интрига. Важно е да напълним стадиона. Футболът е за феновете. Каквото и да си говорим, когато играеш пред 7-8 хиляди е едно усещането, а когато играеш пред 100 човека е съвсем друго. Когато футболистите усетят подкрепата на феновете, които поддържат отбора независимо от това дали е Томаш, Иван, Драган или Петкан. те са на стадиона заради отбора. Най-важно е да направим така, че Берое да бъде на града си.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Александър Томаш Берое

Първа лига