Наставникът на Берое Александър Томаш прие много умерено равенството 1:1 срещу Лудогорец във втория кръг на Първа лига. Въпреки зрелищния мач старши треньорът на домакините се показа като човек, който здраво стъпва на земята, и разкри, че е използвал възможността, за да поговори с колегата си от „орлите” Пауло Аутуори.

„Наистина особено в началото на мача го проведохме по начина, по който искахме. Успяхме да разделим отбора на две петици, привидно да направим тройка отзад. Имахме ситуации за гол, не успяхме да отбележим”, заяви Томаш пред DIEMA SPORT.

„С течение на времето Лудогорец наложи своя стил и начин на игра. Това идва да покаже, че има да работим още много. Тук е моментът да благодаря на публиката, която ни помогна да се върнем в мача. Адмирации за желанието, старанието, амбицията, себераздаването на момчетата. Дали можехме да победим? Има още много да работим, но това е една добра основа. Тези желание и амбиция, подплатени с футболните качества на тези момчета, каквито те несъмнено имат, могат да ни превърнат в отбора, който аз искам да виждам.”

„Не мога да се сърдя на момчетата (за получения гол – б.р.). През цялата седмица това говорихме, че играчите на Лудогорец са ментални готови за дребните детайли, които решават един мач. Опитахме да неутрализираме силните им страни, но закъснявахме при фланговите атаки. Техният карен защитник успяваше да се включи дълбоко зад линията на защитата ни. Неутрализирахме обаче други техни много силни страни, като на свой ред ги затруднихме дали с човека между тяхната двойка опорни халфове или с връщанията назад на Мартин Камбуров. В много тежки ситуации за тях те успяваха да излязат със самочувствие и класа. Това показва, че ни предстои дълъг път.”

Томаш категорично отказа да коментира най-спорната ситуация в мача, когато в 39-ата минута вратарят на Лудогорец Ренан дос Сантос повали в наказателното поле откъсналия се срещу него Меска, но дузпа не последва.

„Вкарвате ме в полемика, която цяла България иска да говорим. Дайте да говорим за футбол”, заяви Томаш. „Успях да говоря и с техния треньор... Неща, които не зависят от мен, няма как да ги коментирам. Има си собственици на клуба, има съдийски наблюдатели, Футоблен съюз – те нека да говорят. Аз искам да говоря за футбол. Каквото и да кажа, че наклони общественото мнение.”

„С Аутуори си говорехме предимно за футбол. В компанията на жена, която превеждаше, нямаше как да си говорим за жени. Аз съм общителен човек, който обича да задава въпроси. Когато човек, иска, пита, ще му се отвори вратата. Ако си стоиш вкъщи, няма как да направиш нищо. Говорихме за преходите и по-скоро кой е по-важен – от фаза защита във фаза атака или обратното”, обясни наставникът на беройци.