Наставникът на Берое Александър Томаш отдаде по-слабото представяне на тима си преди почивката в битката с Левски в Стара Загора на прекалено големия респект към съперника. Според него, нулевото равенство е съвсем заслужено. 

"Ако по-обстойно се гледа, можеше и ние да победим, можеше и Левски да бие. Опитвам се да гледам по-глобално и искам да похваля моите момчета. През втората част те правеха това, което исках от тях. Преди почивката, учудващо за мен, имаше огромен респект към Левски", заяви Томаш пред DIEMA SPORT.  

"Отдавам респекта към Левски на психологията, на името. Има детайли, които повлияха. Изглеждаме като един средноевропейски отбор, имаме система. Но да поведеш топката в гъста отбрана, виждате как го прави Обертан, там е разликата. Да оцениш ситуацията, да вземеш решение, там куца българският футбол", добави треньорът. 

"Дано успяваме да пълним все повече стадиона си. Дали сме доволни от точката, ще покаже накрая. Но от играта може и повече. Днес все пак бяхме срещу един от най-добрите отбори с един от най-добрите треньори. Опитът и младостта се сблъскаха и нямаше някой надделял. Футболът изгуби в малка степен, но ние израстваме", сподели още Томаш и разкри защо е сменил Веселин Пенев на почивката. 

"Веско Пенев е капитан на нашия отбор, с огромен опит. Той е един от най-големите професионалисти, адмирации от всички към него. Липсата на игрови ритъм си оказва влияние, не се чувстваше добре и затова прибегнахме до тази смяна", добави треньорът и коментира интересния факт защо още няма победа срещу Левски, въпреки добрите игри на отборите му. 

"Не съм разсъждавал защо нямам победа срещу Левски досега, но съм уверен, че и това ще се случи. Животът е справедлив и когато си искрен и честен, нещата се получават. Така е и в семейството, и в работата. Но когато си човек, нещата се получават. Може и да не е веднага, но си идват", завърши треньорът на Берое.