Старши треньорът на Берое Александър Томаш защити своите футболисти след поражението с 1:2 от Ботев, който намали шансовете на тима за третото място. Младият специалист е оптимист, че тимът му е на прав път, но е наясно, че има много работа. Той акцентира и на желанието да подсили отбора през лятото.

Класен Ботев секна евро амбициите на Берое с обрат

"Допуснахме два гола, а имахме ситуации. Мисля, че там ни избяга. Две ситуации, на Бригидо, по-добър пас към Камбуров, втората ситуация на Мартин Райнов на почти опразнена врата не успя да отбележи и при следващата атака Ботев ни отбеляза гол", заяви Томаш.

"Опитахме се да притежаваме топката, можеше да се развие във всяка една посока. Можеше ние да бъдем победителите. Това показва, че има много върху какво да работим, но сме на прав път."

"Мисля, че футболистите през целия сезон са отдадени изцяло и работят, някой мач се получава, някой не. Като цяло не мога да се сърдя на футболистите, но в този мач, такъв залог, Берое-Ботев, днес можеше да вземем мача, щеше да ни помогне още повече да се изградим. Чисто спортно-технически се вижда, че има много какво да работим. Трябва да работим и върху селекцията. Излезе Душан, излезе Педро, сега има наказани. Искам да имаме хомогенен състав, трябва сериозно да работим в тази сфера."

"На този етап Педро го губим до края на сезона, по-голяма яснота ще направим след обстойния преглед."

"С доста хора говорим, някои отказват, други не се случват нещата, този процес е труден. Особено когато самите футболисти и агенти опитват да извиват ръце. Ще опитаме да работим сериозно, за да надградим."

"Днес играхме срещу отбор, който обича да играе футбол. Те са вече 2-3 години заедно, един стил на игра. Днес подходихме по различен начин. Дали ще загубим с 1:2 или 0:3? Да, едното е звучен шамар, но точно там може да изградиш и да видиш това, което искаш като футбол. Когато притежаваш топката, може да загубиш, но ще загубиш 1-2 битки, но войната ще я спечелиш."

"Футболът е за феновете. Трябва да бъдем по-гъвкави", допълни Томаш.