Старши треньорът на Берое Александър Томаш заяви след контролата срещу Олександрия, че отборът сега изгражда своя стил на игра. Той подчерта, че когато дойдат трудните моменти, ще се види на кого може да се разчита.

„Като игрови облик и неща, които изисквахме съм доволен. Отчитаме факта, че работим под умора. Трети микроцикъл на подотовката на отбора и имаше доста положителни неща. Забелязах, че заради умората взимаме доста грешни решения. Трябва да работим върху това и още много неща. Има обаче неща, които съм много доволен“, коментира Томаш пред клубния сайт на Берое.

– Днес малко повече игрово време за някои от играчите. Доволен ли сте от физическото състояние?

– Да, но не е оптималното, което търсим. Това ще стане с времето и мачовете. Най-важно в момента е всички да са здрави и тренират във всяка тренировка. Сега изграждаме стила си на игра и се опитваме да го подобрим. Искаме да заздравим взаимовръзките, преливането, по-бързи преходи, играта във фаза защита да бъде по-добре. Имаме доста неща.

– Виждаме доста конкуренция по постове. Това сигурно ви радва, но все пак какво е мнението ви за състава към момента?

– Казах и на играчите. Първата година бе да изградим едно ядро. Много се радвам, че това ядро има желание и остана в Берое. Опитваме да надграждаме. Конкуренцията ражда качество. Това не означава обаче, че някой може да се отпусне. Всеки един от момчетата трябва да бъде готов и отдаден. Много е лесно, когато побеждаваме. Когато дойдат трудните моменти, тогава ще видим на кого може да се разчита.