Старши треньорът на Берое Александър Томаш похвали футболистите си след равенството с Ботев в Коматево. „Битката за Тракия“ приключи без победител – 1:1, а двата тима направиха интересен и динамичен двубой.

Гостите от Стара Загора пропуснаха дузпа в началото началото на мача, а след това Лъчезар Балтанов изведе домакините напред. Резервата Мартин Камбуров обаче се появи на терена и изравни за 1:1. С попадението си нападателят се изкачи еднолично на трето място във вечната голмайсторска листа на А група. Преди него останаха единствено Петър Жеков и Наско Сираков.

„Много важна точка за класирането ни. Ботев изиграха много добро второ полувреме. Мачът беше на грешки. Ние допуснахме две. Пропуснахме дузпа и тази при гола. Ботев допусна една – при гола“, коментира Томаш след мача

„Богатство е да имаш футболист като Камбуров в състава си, който решава ситуации от нищото. Ботев играе три години под ръководството на този треньор и в този състав.Не съм доволен от лакътушенето ни в игра. Знаем как да надиграем Ботев. С притежания на топката, но имахме много браг в подаванията си. Това наклони везните в полза на Ботев. Поздравявам моите момчета за характера. Намираме се в ситуация, в която всичко зависи от нас“, допълни наставникът на старозагорци.

„Днес искахме да направим ротация в състава си, а това е много трудно. Ще кажем, че сме постигнали нещо, когато не си личи, че правим промяна на три поста. Опитвахме се да държим топката, но всяко трето-4 подаване беше неточно, което ме изненада. Много се радвам и свалям шапка на футболистите, че показаха характер и се върнаха в мача“, каза още Александър Томаш.