Старши треньорът на Берое Александър Томаш бе доволен след победата над Ботев с 2:1 в юбилеен стотен мач на Дербито на Тракия.

„Такива дерби мачове имат много заряд и е нужно себераздаване. Шапки долу за моите футболисти. Бяхме добре чисто футболно, но можем много повече. Създадохме ситуации, които не можехме да отбележим гол, но пък е хубаво е, че ги има. Първата по-сериозна атака на Ботев дойде и ние допуснахме гол. Четох, че това е юбилейно дерби. Преди да се изиграе мача ние влизахме в историята, но ние искахме да влезем в историята с успех. Публиката ни помогна страшно много и запали искрата във футболистите. В тези мачове трябва пламък, искра, магия. Това си говорихме с щаба преди мача. За да вземем мача, то ни трябваше нещо, което да запали футболистите”, бяха първите думи на Томаш пред DIEMA SPORT.

“През миналата година бяхме еднообразни. Противниците ни се нагаждаха, а Ботев днес се затваряше добре и имаше период, в които сякаш се блъскахме в стена. Трябваше да търсим други алтернативи. Опитахме с много тактически промени, но това означава, че Берое е жив и се развива”, завърши Александър Томаш веднага след успеха над Ботев Пловдив.