Томаш: Ако шефовете ми осигурят Меси и Роналдо, ще гледам небето

Новият старши треньор на Берое Александър Томаш заяви, че ако шефовете на клуба му осигурят като нови попълнения Лионел Меси и Кристиано Роналдо, той ще гледа небето.

Томаш бе категоричен, че една от основните му цели ще бъде създаването на колектив, който ще бъде водещата сила не само на отбора, а на клуба.

„Благодарност от мен и моя екип, че ръководството на Берое се свърза с нас. Разговорите бяха доста ползотворни. Ние като екип искаме да се развиваме. Берое ни предоставя тази възможност. Ще работим с чисти сърца и идеите, които имаме, и харизмата, която имаме, за да постигнем това, което ръководството желае. Градът Стара Загора и Берое заслужават да постигат успехи“, коментира Томаш.

„Трябва много работа от всички в клуба. Отборът трябва да радва града и хората. Не може да надскачаме себе си. За моя екип селекцията е много трудно и важно нещо. През годините никога не сме избързвали. Най-важни са техните човешки качества на футболистите“, добави треньорът на Берое.

„Клубът е надскочил отбора. Ние трябва да направим, така че да има баланс по възможно най-бързия мач.“

„По-конкретен не мога да бъда относно селекцията. Имаме набелязани и българи и чужденци. Тези футболисти са важни за нас като хора.“

„Ние сме хора и трябва да се обединим около каузата Берое. Ние всички работим за това. За нас най-важни са футболистите, а не техните имена. Историята на Берое е огромна. Когато е радвал феновете си, отборът е практикувал атакуващ футбол. През годините Берое също така е спечелил много трофеи. Ако през мач стадионът е пълен, значи си вършим работата. Няма да стане лесно, нямаме магически пръчица. Футболът е колективен спорт. В Етър имах един треньор, който казваше пъшкаш два пъти и като излезеш си сам. Ако няма колектив, няма как да се случи. Ако ръководството осигури Меси и Роналдо, аз ще гледам небето. Ако не бъде отдаден, този играч няма да е нашият човек. Ще искам колектив.“

„За мен е важно тези футболисти да бъдат собственост на Берое. Карачанаков е добър футболист.“

„Тези хора (б.р. нападателите) са най-скъпо платените. Всички имат огромни очаквания. Ще бъдем много внимателни. Берое е огромна притегателна сила. Търсим най-подходящите хора, които ще ни свършат работа“, каза още Александър Томаш.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Александър Томаш Берое

Първа лига