Героят на Ботев от втория кръг в мача с Дунав Тодор Неделев съвсем очаквано е най-добрият сред халфовете в този рунд. Той реализира хеттрик в мрежата на русенци, а също така се отличи и с едно успешно центриране и 38 точни паса.

Така с общ индекс 14.86 той стана най-добрият полузащитник на изминалия кръг. По този начин изпревари с огромна разлика втория Родриго от Черно море, чийто индекс е 11.03. Той се отличи с два гола, една асистенция, едно успешно центриране, 21 паса и едно единоборство в този мач, но не успя да задмине Неделев.

Трети остана Димитър Илиев от Локомотив Пловдив с индекс от 8.41, като и той се отличи с два гола, а освен това имаше 20 точни паса и 1 успешно единоборство. Топ 5 се допълва от Давиде Мариани от Левски с индекс 7.50, както и Симеон Мечев от Ботев Враца с индекс от 6.88.

Тази статистика стана ясна в предаването "Героите на кръга" по DIEMA SPORT, а повече за изявите на халфовете в изминалия кръг на efbet Лига можете да научите от картината в прикаченото видео.