Защитникът на Витоша (Бистрица) Румен Гьонов е уверен, че отборът има сили да се пребори за оцеляването си в елита на България. 

Гьонов, който е един от играчите в селекцията на Костадин Ангелов, които изминаха пътя от аматьорския футбол до Първа лига, има 24 мача като несменяем титуляр през кампанията.

"Това е първият ми сезон в елита и чувството наистина е уникално. Развитие има както в мен, така и в целия отбор. Започнахме от аматьорските групи, а сега сме в Първа лига. Това говори красноречиво. Трудно е, разбира се, но всички вярваме, че можем да се спасим. Ще дадем най-доброто от себе си в оставащите срещи, за да се случи това", амбициран е 25-годишният бранител.

Роденият в Сапарева баня играч смята, че липсата на опит е в основата на малкия точков актив, който тимът има. В редовния сезон "бистришките тигри" останаха без победа и с 8 ремита и 18 загуби заемат последното място в класирането. 

"На моменти и късметът не бе на наша страна, но ни липсва най-вече опитът. Заради това и загубихме толкова важни точки. Хубавото обаче е, че в течение на първенството натрупахме самочувствие и в последните мачове се видя добре, че можем да се противопоставим на останалите отбори. През пролетта играем по-силно, което със сигурност ще окаже влияние в плейофната фаза и на баражите след това", уверен е Гьонов./БТА