В неделния следобед на 4 ноември предстоеше вторият епизод на съперничеството между Левски и Ботев Пловдив за сезон 2018/19. Пред над 10 000 на стадион „Георги Аспарухов“ „сините“ се готвеха да надмогнат разочарованието от Купата срещу Черно море, докато „жълто-черните“ бяха на противоположния полюс след успеха им в същия турнир срещу Берое.

Окуражени от привържениците си, при все липсата на капитана Иван Горанов и тежко контузения Холмар Ейолфсон, момчетата на Славиша Стоянович показаха бойко лице и записаха втори успех над „канарчетата“ в редовната кампания. За разлика от първия сблъсък между двата състава, сега Обертан и компания се наложиха далеч по-убедително.

Станислав Костов затвърди добрите впечатления от представянето си и наниза нови два гола, като с 13 на сметката си поделя челното място в голмайсторската ранглиста на Първа лига с Клаудиу Кешеру от Лудогорец. Давиде Мариани и Хали Тиам се откроиха с по един точен изстрел и така бе оформена победата с 4:1. Точен за пловдивчани бе юношата на Левски Антонио Вутов.

В предаването на DIEMA SPORT – „Обзор на кръга в Първа лига“ бе направен подробен анализ на срещата като разбира се, акцентът падна върху представянето на Станислав Костов. Това е поредният случай, в който нападателят се превръща в герой за „сините“, а неслучайно Костов попадна сред избраните на националния селекционер Петър Хубчев.

Детайли от играта на тихия лидер на Левски срещу Ботев и ключовите моменти от представянето му, както и всички други значими моменти от мача между Левски и Ботев, може да видите в прикаченото видео!