Последното ново попълнение на Левски е африканецът Хали Тиам. Той бързо се утвърди в халфовата линия на отбора, въпреки че дойде на "Герена" само няколко дни преди началото на пролетния дял.

"Чувствам се много добре в Левски, градът ми харесва, тук е прекрасно. Мачовете са много здрави и са трудни за печелене. Затова съм много доволен, че в последния кръг успяхме да се преборим с Черно море", заяви Тиам пред DIEMA SPORT и анализира предстоящия мач с Етър.

Левски ще затвърждава добрите впечатления от Морето срещу Етър

"Запознаваме се детайлно с всеки съперник. Знаем, че с Етър няма да е лесно, но ще се подготвим много добре за този опонент, за да можем да вземем трите точки", сподели халфът и коментира какви са изискванията към него.

"Всяка една страна има своите специфики, но те са в детайлите. Футболът си е футбол навсякъде - теренът е правоъгълен, топката е кръгла. Делио Роси изисква от мен да играя силно, да влизам здраво в единоборствата, да съм подготвен тактически. Треньорът изисква от нас да печелим абсолютно всеки един мач", добави Тиам и благодари на феновете.

"Нашите мачове създават невероятна атмосфера във всеки един мач, дори не само у дома. Така беше и във Варна, когато останахме с десет души, но благодарение на феновете се чувствахме все едно сме с 11", сподели още халфът и говори на какво бъдеще в София се надява.

"Затова съм в Левски, за да остана дълго време. Все още не съм разгледал детайлно София, но градът ми напомня за Будапеща, където вече съм играл. Най-добрият ми приятел е отборът. Всички се отнасят страхотно с мен. Чувствам се така, сякаш не съм от един месец тук, а съм играл от много дълго време", добави Тиам и изрази увереност в спечелването на Купата на България.

"Убеден съм 100%, че можем да спечелим не само полуфиналите, но и финала за Купата. Този отбор трябва да спечели трофей. А и първенството още не е свършило, ще се борим докрай и там. Само Левски!", завърши последното ново попълнение на Левски.