Лудогорец извърши решителна стъпка към преследването на 7-ата си поредна шампионска титла, побеждавайки Левски с 1:0 в София. Успехът от 29-ия кръг може и да дойде след известна доза късмет - разградчани изпуснаха дузпа, а грешникът Клаудиу Кешеру се реабилитира с рядко виждан гол директно от ъглов удар - но това не отменя факта, че "орлите" по-дейно търсеха пълния комплект точки.

В своята мисия те показаха и нова игрова схема - старши треньорът Димитър Димитров-Херо заложи на 3-5-2, което даде безкрайно повече свобода за действие пред обичайните крайни защитници в лицето на Натанаел и Сисиньо. Включванията на бразилците създадоха множество неприятности за отбраната на "сините".

Момчетата на Делио Роси не се представиха чак толкова лошо срещу шампиона, макар че нямаха кой знае колко чисти ситуации. За тях загубата се явява четвърта поред за първенство - нещо, което не се е случвало на Левски дълги години. Разликата с третия към момента Берое вече е 4 точки, затова столичани спешно се нуждаят от победи, за да не се окаже Купата единственият фронт, който не е лишен от смисъл.

Вижте повече във видеото от предаването "Обзор на кръга в Първа професионална лига" по телевизия DIEMA SPORT.