В края на октомври се очакваше вятърът на промяната да задуха край парк Лаута. Босненецът Бруно Акрапович бе назначен начело на Локомотив Пловдив, заменяйки Войн Войнов, а това с което се славеше той бе желязната дисциплина, налагана във водените от него отбори. Назначаването на новият наставник съвпадна с тежка серия, в която „железничарите” попаднаха- срещи с отборите от топ 3- Левски, Лудогорец и ЦСКА. Последваха 3 загуби с голова разлика 0-5. А при първата добра възможност за три точки- гостуването на последния в Първа професионална лига Витоша Бистрица, „смърфовете” отново не показаха най- добрата си игра и се примириха само с точка.

През седмицата не липсваха и интересни случки около „черно- белите”. 40 минути преди началото на срещата между Локомотив и бистричани италианският бизнесмен Бенедето Манчини даде пресконференция, на която обяви намеренията си да закупи пловдивския отбор. Събитието, което бе обявено предишния ден, се оказа изненадващо и за ръководителите на Локомотив и за настоящия собственик на клуба- Христо Крушарски. От думите на Манчини, чиято компания инвестира в спортни проекти и в други държави, стана ясно, че нищо не е ясно.

“Ние искаме да закупим клуба, не да си партнираме с Христо Крушарски. Ако той го продава, ок, ако не го продава - никой не го задължава. Ние сме тук, за да предложим една дейност. Всеки е собственик на това, което има. Ако г-н Крушарски не иска да продаде клуба, тогава ще си го задържи. Но ние официално предлагаме нашите интереси. Има писмо, на което той може да отговори с да или не. Ако каже да – ще продължим напред, ако каже не, ще направя този проект на друго място. Имахме среща и с Верея. Опитваме се да закупим клуб, за да може да развием нашия проект. Ние не крием нищо, показваме да нашия план в началото и след това собственикът решава. Направих същото преди дни в Москва, Швейцария и Португалия.”

На пресконференцията присъства и административният директор на Локомотив- Атанас Узунов, който преди началото ѝ заяви, че не е нормално ръководни фактори на „железничарите” да научават за интерес към клуба по този начин и че тези събития влияят на психиката на футболистите. Думите му се потвърдиха два часа по- късно, когат срещата с Витоша Бистрица бе приключила при резултат 1-1. Връщайки се към спортната част, сметките показват, че след един месец начело на пловдивчани Акрапович има актив от само 1 точка, а два кръга преди края на полусезона „смърфовете” се намират на 9-то място във временното класиране с актив от 21 точки, на 7 зад шестия - градският съперник Ботев Пловдив. Сега предстои ново трудно изпитание - среща с разкъсвания от финансови затруднения, но и намиращ се във възход на терена тим на Верея.