Съдийски експерт получи възможността да коментира реферските грешки в Първа лига досега

Бившият футболен рефер Александър Костадинов бе гост в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, в което анализира някои от спорните моменти в изминалите 14 кръга от Първа лига.

Костадинов констатира, че като цяло напрежението в родния футбол е спаднало.

Бившият рефер обаче призна неправилните решения в някои ситуации в различни двубои до този момент през сезона.

Според Костадинов е трябвало да била отсъдена дузпа в полза на Левски при играта с ръка на футболист на Черно море в мача между двата отбора за Купата.

Друго неправилно решение в срещите досега са неотсъдените дузпи в сблъсъка между „червени“ и „сини“. Най-напред по негово мнение има категорично игра с ръка на играча на Левски на Иван Горанов в пеналта във Вечното дерби ЦСКА – Левски /0:1/. Не е отсъдена дузпа и в другата посока – за нарушение в наказателното поле на ЦСКА, така че в случая има паритет от съдийски грешки в двете посоки.

Друга реферска грешка е несанкционираната игра с ръка в наказателното поле на Валери Божинов от Ботев Вр в двубоя срещу Ботев Пд.

Друга грешка на арбитър е в мача между Дунав и Локомотив Пд, когато пък е отсъдена дузпа за русенци, без да е налична игра с ръка на играча на пловдивчани.

Чуйте и вижте още от коментарите около грешките от съдийско първенство в прикачения видеоматериал.