Бразилската легенда Алдаир изгледа днешната тренировка на Левски и поговори със старши треньора на „сините“ Делио Роси. Световният шампион със Селесао от 1994 година е агент на каращия проби в клуба Жеан Патрик.

В момента 51-годишен, Алдаир е известен най-вече с 13-годишния си престой в Рома, където бе капитан. Бразилецът е един от 11-те членове на Залата на славата на "джалоросите", с които през 2001 спечели Серия А. Освен световната титла с Бразилия, Алдаир има и два трофея в Копа Америка, бронзов олимпийски медал и първо място на Купата на Конфедерациите.

Легендарният защитник на Рома и Бразилия се съгласи да говори пред Дарик радио за контакта си с Роси и шансовете на младия бразилец да остане на „Георги Аспарухов“:

- Господин Алдаир, какво е мнението ви за Делио Роси и очакванията за неговата работа в Левски?

- Неговата работа ми е ясна от свършеното в Лацио, Фоджа, Фиорентина...Той работи много добре навсякъде. Достатъчно известен треньор е за всички в Италия. Говорихме, че влиза в нов етап на своя живот, защото за първи път ще работи извън своята страна. Започна добре с победата вчера, надявам се да продължи така и в бъдеще.

- Гледахте ли мача срещу Дунав?

- Не, успях да видя само откъси по телевизията. Пътувах насам по това време и нямаше как да гледам мача. Ние си говорихме, че той има много работа, която да върши тук, но е доволен от вчерашния резултат.

- Какви са шансовете му тук в България с Левски?

- Той излиза за първи път извън своята родина. Той работи много добре и е изключителен професионалист. Много иска да успее. Гледа напред и само напред. В момента е на четвърто или пето място, но се цели в по-добри позиции. Важно е ръководството да му осигури една добра група, за да работи и да стигне до върха.

- Вие сте агент и тук е вашият футболист Жеан Патрик. Той кара проби в Левски, как вървят нещата?

- Ситуацията на Патрик е странна. Той очаква решението на треньорите. Дойде при един треньор, а след това пристигна нов треньор. Той трябва да демонстрира своите умения на терена, а дали ще го хареса, това е решение на треньора. Покани го предният треньор, ще видим дали ще го задържат.

- Вярвате ли, че ще подпише договор?

- Това зависи от треньора и ръководството на клуба. Тази седмица трябва да решат какво ще се случи.

- Вие работите ли с Левски за други футболисти?

- Аз съм отворен да работя с всички отбори в Европа. Нямам никакви проблеми в това отношение. За втори път съм тук. Посетих и други отбори в страната ви. Смятам, че тези неща са нормални.

- Вероятно сте запознат, че тук има един отбор с много бразилци, свата дума за Лудогорец...

- Запознат съм с тях, те сега продадоха Кафу. Имат много добър екип и отбор. Те имат достатъчно бразилци в редиците си. Дано има повече такива тук.

- Вие сте легенда на Рома, а Делио Роси бивш треньор на Лацио, беше ли ви проблем това при комуникацията?

- Не, смятам че ние сме професионалисти. Той е постигнал много неща, той е голям треньор. Нямаме проблеми с миналото. Не ни е проблем да работим коректно.