Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков коментира предстоящото дерби от Първа лига срещу тима на Левски, което е част от 12-ия кръг на първенството. Двата тима заемат първо и второ място в класирането и залогът е доста голям.

"Дерби мач, те са с по особен статут, тези мачове, срещат се добри отбори, стадионът ще бъде пълен. Битка има и за първо място, въпреки че има временно класиране, ще има битка, надявам се да представим добър футбол на хората по трибуните и тези които ще го гледат по телевизията. Важен мач, но не е решаващ, има много мачове до края на първенството, има и плейофи след това, важен мач за самочувствието на футболистите, всеки ще иска да го спечели, но мачът не е решаващ за крайното класиране, надявам се, ние да сме победителите. Винаги, най-важният мач е следващият, първо е мачът с Левски. Те са в добра форма, вървят възходящо, силен съперник, какво по-хубаво от това да покажем добър футбол и да победим", коментира капитанът на Лудогорец Светослав Дяков.

"Това е мотивация за нас, ще искаме да го изпратим с победа, треньорът свърши много добра работа тук, надявам се да го изпратим подобаващо. Треньорът спечели съблекалнята, рядко се случва това, почти всички футболисти съжаляват за напускането му, има огромни плюсове като треньор, трябва да му пожелаем успех напред. Той опита да въведе някои нови неща, за толкова малко време не може да изградиш отбор, неговата аура помогна, дисциплината е на топ ниво, заздравихме повече защитата, в офанзивен план сме по-стабилни, особено за мачовете в Европа, в определени моменти нямахме и късмет, Лудогорец ще продължава да се бори и да преследва целите си, които са доста високи", добави той.

"Няма игрова криза, прави ми впечатление, че някои се опитват да вкарат игрова криза и криза на резултати, радвам се, че участието на Лудогорец в групите на Лига Европа и неспечелените точки до момента правят така, че да се говори за криза в Лудогорец, щом като сме в групите на Лига Европа и това е криза пожелавам на всички български отбори да са в такава криза в каквато сме и ние, първото място в първенството е доста близо, няма криза в Лудогорец, имаме вяра във възможностите си, имаме ги тези възможности, за мен ние сме най-добрият отбор в България", коментира още Дяков.

"Може би ще има нещо по-специално, няма нищо конкретно, аз знам какво ще го зарадва най-много, една победа в събота ще го направи най-щастлив, това е най-важното, което трябва да направим ние футболистите, това ще е най-големият знак за уважението, което му дължим. Лудогорец си взима поуки постоянно, в живота винаги има какво да се научи, мач с мач не си прилича, срещат се два стойностни отбора, този, който е по-добрият да спечели. Нямам много впечатления като старши треньор на Тони Здравков, от работата му като национален селекционер, но там нещата са различни. Желая успех на Тони Здравков, трябва да му се даде шанс, вече нещата ще си зависят от него", каза още капитанът на шампионите от Лудогорец.