Две от солидните имена в левскарската общност, бяха гости в ефира на Дарик радио и в Спортно шоу Гонг споделиха мненията си относно случващите се катаклизми в „синия“ клуб.

Станимир Стоилов и Христо Йовов коментираха и дискутираха вижданията си относно оттеглянето на Спас Русев и пътя на Левски оттук-нататък. Стоилов говори по телефона, а Йовов бе в студиото.

„Трябва да създадем условия за правилното развитие на Левски. Аз искам да гледам хората в очите. Не да излизат и да си говорим лъжи. Какви лъжи ли? Ами ето например с мен. Попитах изпълнителния директор на Левски за парите, които на мен ми дължат от години, а той ми каза: „Трябва да попитам собственика и до два дни ще ти се обадя“. Първо, какъв е този изпълнителен директор, който не може да вземе самостоятелно решение по даден въпрос и трябва да се допитва до собственика? И второ, още никой не ми се е обадил. Аз тези пари съм ги намалил с 50%“, заяви Стоилов.

„Пред Левски има два пътя. Или с 8 милиона евро бюджет да се купят чужденци и да се подготвят търпеливо млади играчи край тях. Или с добри и млади български играчи, с по-малък бюджет. Тоест Левски да стане Партизан, Цървена звезда или Динамо Загреб. Вторият вариант излиза 8 милиона лева. Аз мисля, че Левски ще оцелее. Без значение къде. Но нека хората да оценят кой да ръководи клуба“, каза Стоилов.