Временният старши треньор на Локомотив Пловдив Стоян Колев похвали своите футболисти за показаното мъжество в двубоя срещу ЦСКА. Той коментира и всичко случващо се в клуба в последните дни.

ЦСКА надви 10 от Локо Пд, скандал и протести в мача

"Просто за нас беше важно да докажем на цялата футболна общественост, че тези негативни резултати са плод на моментно състояние. Радостното е, че днес момчетата се опитаха да излязат от тази психологически дупка, в която бяха попаднали. Затова съм им благодарен, показаха, че действително са мъже", заяви младият специалист.

Относно червения картон на Умарбаев, Колев коментира: "Принципно този червен картон доста усложни ситуацията на терена, срещу 10 човека вече стана малко по-трудно. Младо момче, преговаря в битката. Важното е да си извадим поуки и момчетата да разберат, че не се ли раздаваш, няма как да имаш резултати."

"Претенции към картона на Умарбаев нямам, има посягане. Имам претенции в другата посока, но какво да направим. Оставям на вас и на компетентните хора да преценят ситуацията."

Временният старши треньор на тима коментира и ситуацията в клуба с оставката на Едуард Ераносян и напускането на Христо Колев: "Не е приятно, когато си тръгва старши треньорът в лицето на Едуард Ераносян, защото той е направил изключително много за много от тези футболисти, той ги наложи във футбола. Футболистите също съжаляват за него. За Христо Колев какво да говорим, той е легенда на пловдивския футбол. Но така са преценили."

Скандали в Локо Пд, Бащата си тръгна ден преди мача с ЦСКА

А на въпроса за скандала между Христо Колев и Иван Маринов, Колев коментира: "Иван Маринов и Сашо Тунчев ще ми помагат на този етап. Грешна ви е информацията. Не е имало скандал с Иван Маринов, те скандал не са имали. Не е вярно това нещо."

"Доколкото знам, мисля, че трибуната Бесика е затворена, затова мисля, че нямаме хора там. Действително, феновете на Локомотив дойдоха на тренировката, просто искаха да поговорят с момчетата, дали има някакви проблеми. Изясниха се нещата."

А за липсата на Ясин Ел Харуби от групата, Колев коментира: "Не е контузия, така преценихме треньорското ръководство. Не, че се е представил зле, той помогна доста. Просто на този етап искахме малко да поизчисти главата и да почине."

"Той си е в неговото право. Аз като футболист до вчера напълно разбирам неговите желания. Не е свързано с това, че не иска да подписва. Ако е свързано с това, надали има отбор, който ще държи такъв футболист. Ние залагахме на него."

"Всеки мач излизаме да покажем най-доброто от себе си. Отборът на Черно море е костелив орех за нас, но ако покажем същото желание, мисля, че ще се поздравим с някакъв успех", завърши Колев.