Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев изрази радостта си след показаното по време на проверката срещу Карабах, спечелена с 2:0. Треньорът на „орлите” похвали представянето на своите футболисти през първото полувреме, както и колективната игра на отбора във фаза „защита”.

„Едно доста добро първо полувреме от нас. Бяхме агресивни, имаше динамика в играта, добре се прегрупирахме в защита. Използвах за първи път схема с един по-дефанзивен халф и двама офанзивни. На пръв поглед добре беше, дадоха някаква стабилност офазнивните футболисти в защита, но има да работим много неща. Не сме в началото, но се намираме в средата на подготовката и трябва да коригираме някои неща, за да изглеждаме по-добре”, започна Стоев пред DIEMA SPORT.

„Напълно възможно е да видим Дяков в тази позиция и в официалните мачове. Даде ми оптимизъм, но нека видим и следващите мачове как ще е. Видя се, че в атака с наличието на Марселиньо и Битон сме солидни в офанзивен план и създаваме опасни ситуации”, продължи треньорът.

„Целта на новите футболисти е да се интегрират бързо. Не всички са готови за много игрови минути, но с мачовете ще напредват. Надявам се до мача с Ференцварош новите да са се вписали в отбора и да дадат увереността и да вдигнат нивото на отбора. Затова са взети”.

„Напълно възможно е Димо Бакалов да го виждаме в официалните мачове. Старае се много, помага много и в защита. Играе прилично и самият факт, че вкарва толкова голове е показателен за формата му в този момент”, акцентира още за нападателя треньора.

„Предстои ни най-сериозната проверка срещу Шахтьор Донецк, но не искам да омаловажавам усилията на Карабах сега. Ще видим в какво състояние сме в този момент от всяко едно естество”.

„Справяме се в дефанзивен план, и то целият отбор. Това искам, а не да се изолират състезателите и да играят само в едната фаза. Това е новото, което се стремим да сторим. Всеки трябва да взима участие в дефанзивен план и да помага на отбора”, завърши Стойчо Стоев.