Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев бе донякъде доволен, след като неговият отбор завърши наравно – 1:1, при визитата си на Берое в 32-ия кръг. Задоволството от специалиста дойде, след като „орлите” стигнаха до хикса в сетния миг след гол на Драгош Григоре и грешка на Душан Перниш. Същевременно треньорът на „орлите” счита, че предстоящият мач на отбора му срещу ЦСКА на „Българска армия” ще докаже дали Лудогорец е достоен да стане шампион на България за осми пореден път.

„Естествено, че съм доволен, тъй като изравнихме в последната секунда. Като цяло имаше повече напрежение, но не знам откъде идва. Самата мисъл явно в главите им, че ако има неудача, то точките могат да станат по-малко, но има известно напрежение, а тогава трудно се показва класата, която имаш. Правихме непредизвикани грешки. Така ще е до края и всеки мач ще е такъв. Отвикнали са да играят такива мачове, тъй като предните години първенството по-рано се решаваше и явно са отвикнали. Това са мои разсъждения обаче. Надявам се малко да се поотпуснат, защото когато си напрегнат играеш трудно”, започна той.

„Всяка една загуба е неприятна, тъй като в един момент виждаш какво става. Ако си победил, както ЦСКА имаха неудача, вече точките щяха да са добре за нас, но загубихме и добре че и ЦСКА загуби. Така ще е до самия край и всяка точка ще е важна. Сега имаме директен мач на „Армията” и искам да видя по-добро лице и да са уверени от действията си на терена. Марселиньо е доказан футболист у нас, един от най-добрите чужденци в България. Самата му постъпка във Варна направи така, че бе глобен финансово и че няма да разчитам на него в Стара Загора. После пък и БФС го наказа, така че се препокриха нещата с него. Когато един човек е разбрал грешката, която е допуснал и понася вината пред толкова хора, това му прави чест. Извини се пред целия клуб, но такава постъпка е грозна и се надявам да е за последен път, защото за който и да е друг футболист, то вече ще бъда безкомпромисен”, акцентира Стоев.

„Нямам представа за ЦСКА, тъй като и при нас има напрежение и то се вижда. Питайте ги тях. Твърде рано е да говорим за този мач, тъй като и те имат мач в събота. Имаме време да се подготвим. В тези мачове освен футболните умения, трябва да покажеш, че заслужаваш титлата”.

„Няма да говорим на какви позиции търсим футболисти. Търсим и като всеки отбор ще се обновим. Имаме нужда от попълнения, работи се и дано, когато започне подготовката за новия сезон да сме изчистили позициите, които търсим”, завърши Стойчо Стоев.