Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев изрази мислите си след триумфа на „орлите” за Суперкупата на България срещу Локомотив Пловдив (2:0). Специалистът похвали представянето на разградчани в нападение, но видя и проблеми в защита, за които Стоев подчерта сериозно. Треньорът на разградчани не отрече, че може да има още входящи трансфери на „Лудогорец Арена” и се зарадва, че вече се е изиграл официален мач за отбора му.

„За мен това беше много ползотворен мач, тъй като се видяха хубави неща в офанзивен план. Там имаме играчи, които могат да решат мач. В дефанзивен план обаче имаме проблеми, а времето ни е малко. Трябва да коригираме нещата в отбрана, тъй като ще страдаме. Не го отдавам на нещо конкретно, но имаше неща, които не направихме, както трябва. Утре на разбора ще говорим за доста неща от мача. Ще направим преглед на грешките ни и трябва да ги минимизираме, за да сме по-спокойни”, започна Стоев.

„Пак ще кажа – в дефанзивен план не стояхме добре. В един момент ни създаваха ситуации, след като грешахме в тяхната половина. Изолираха се много хора и това трябва да го коригираме. Хубавото е, че има още 4-5 дни и през това време ще работим, за да не се повтаря това”, продължи треньорът.

„Твърде рано е да говорим дали сме видели стила на Лудогорец. Най-хубавото е, че вече изиграхме официална среща, тъй като в контролите няма този заряд, който е тук. Тук се видяха слабостите и силните страни. И от новите не всички са в оптимална форма, което е нормално. Сега и Стефан Баджи вече е тук. Смятам, че той ще се впише добре, но е нужно време. То ни притиска, но трябва да работим, за да се справим”.

„Якуб Швиерчок е наказан и затова не беше в групата, включително и Светослав Ковачев – имат наказание. Нека не бързаме дали ще има нови играчи – напълно е възможно”, завърши Стойчо Стоев.