Португалският елитен клуб Фейрензе официално обяви трансфера на българския нападател Стивън Петков. Той подписа договор до лятото на 2022 година.

„С голяма радост идвам във Фейрензе. Винаги съм се възхищавал на португалския футбол и отдавна се опитвах да заиграя в Западна Европа, където през последното десетилетие малко българи имаха такава възможност“, коментира Петков.

„Предизвикателството пред мен е голямо, но в крайна сметка мисля, че ще имаме много поводи за радости. Обичам да вкарвам голове. Аз съм амбициозен играч, който никога не е преставал да се бори. Надявам се да бъда полезен на треньора“, добави нападателят.

Стивън Петков

източник: CD Feirense

С Фейрензе Стивън Петков ще се бори да не изпадне от елита на Португалия. Новият отбор на българина е на предпоследното място в класирането с 11 спечелени точки от 15 шампионатни мача до момента през сезона. Предполагаемата сума, на която двете страни са стиснали ръцете си за Петков, е около 200 хиляди евро.

Ботев Пловдив също потвърди продажбата на играча. "Нападателят Стивън Петков вече не е футболист на Ботев Пловдив, след като клубът сключи договор с португалския клуб Фейрензе за прехвърлянето на състезателните права на футболиста. 23-годишният таран бе привлечен през есента на 2017 г., като за сезон и половина с жълто-черния екип записа 48 официални участия, в които отбеляза 25 попадения. По време на престоя си в Ботев Стивън се отличи с висок процент ефективност пред гола, като бележеше попадение на средно около 100 игрови минути. ПФК Ботев благодари на Стивън Петков за професионалното отношение и приноса му за клуба и му пожелава успех в следващите предизвикателства в неговата кариера", написаха "жълто-черните" на официалния си сайт.