Нападателят на Ботев Пловдив Стивън Петков беше изключително афектиран след загубата на своя Ботев Пловдив с 2:3 от Левски в 33-ия кръг на Първа лига. Пловдивчани водеха с 2:0 на почивката, а въпреки присъствието на доста резерви в „сините” редици Левски осъществи пълен обрат през втората част.

Ключово за мача се оказа влизането на Паулиньо, който иначе стартира като резерва. Бразилецът вкара два гола и изработи спорната дузпа, от която друга резерва Ривалдиньо изравни за 2:2 в 84-ата минута.

0:2 до 3:2, Левски със супер обрат за Гунди срещу Ботев

„Предполагам, че дузпата обърна мача. Много неприятен момент, много неприятна минута. Лошото, че като излязохме след почивката, трябваше да гоним трети гол, с който да довършим мача. Не го направихме и оттам дойде всичко. Не искам да я коментирам дузпата, защото бях далече. Все нещо не ни достига, късмет ли е или нещо друго - не знам”, коментира разочарованият Петков, който вкара единият от головете за „канарчетата”.

„Какво ни липсва ли? Не можем да се уцелим, това се обърка. Ако се уцелим, ще си вкарваме положенията. Ако не се уцелваме, няма да вкарваме и ще падаме. Това е положението. Каква друга да е причината?! Имаме положения всеки мач. Всеки мач реализираме по 2 гола, а ни бият с по 2:3, 2:4… Не знам… Ние ли сме некадърни, тея сладури ли, дето само свирят? Не знам, не ми се коментира”, добави 22-годишният софиянец.

За Петков попадението срещу Левски беше 13-о през сезона в Първа лига.