Българинът Стивън Петков направи трансфер в чужбина през тази зима. Той премина от Ботев Пловдив в португалския Фейрензе.

След отиването си в Португалия нападателят вече игра в три срещи за новия си тим - два от тях като титуляр (загубата от Спортинг Лисабон (0:2) и равенството с Рио Аве (0:0).

"Радвам се, че съм тук. Очаква да придобия голям опит в Португалия. Шампионатът е много силен, като се играе силен и комбинативен футбол. Съставът, в който съм, също е много качествен. Ние сме обединен отбор. Имаме всички качества бързо да се изкачим нагоре в таблица", заяви той пред клубния сайт.

"Трябва да се адаптирам към нов стил, нов шампионат. Футболът тук е по-бърз, но аз се чувствам добре. Все още не мога да вкарам първия си гол...Имам огромно желание и ще дам всичко от себе си, за да вкарам на Виктория Гимараеш в следващия мач", добави той.

"В последните кръгове направихме някои равенства и искаме да постигнем победи в следващите мачове. Бяхме близо до успеха, след като с Рио Аве изпуснахме няколко чисти шанса. Мисля, че бяхме по-добрият отбор в този мач. Показахме силни неща и искаме да пренесем този характер в следващия мач - с Виктория", каза още Стивън.

"Ще играем пред нашите феновете в този мач. Вече играх два мача пред нашите фенове и усетих тяхната страст и любов към клуба. Те са винаги зад отбора. Надявам се и сега да бъде така", завърши Стивън.

След 18 кръга Фейрензе е 17-ти (предпоследен) с 14 точки в шампионата, на 4 от спасителното 15-то място.

23-годишният таран игра за последно в Ботев Пловдив, където за 18 месеца (48 официални мача) вкара 25 попадения. По време на престоя си в Пловдив той се отличи с висок процент ефективност пред гола, като бележеше попадение на средно около 100 игрови минути.