Централният защитник на Локомотив Стивън Езе показа трезва оценка след 2:2 в реванша срещу Черно море в плейофа за 7-ото място в Първа лига. Нигериецът, който има всички шансове да представлява страната си на Мондиал 2018, заяви, че контузиите в хода на срещата са наклонили везните в полза на „моряците”, които ще играят в баража за Лига Европа.

„Смърфовете” поведоха с 2:0 през първата част, а на почивката направиха принудителна смяна заради травмата на Димитър Везалов. Впоследствие Марек Кузма вкара в 69-ата, а в продълженията голът на Даниел Димов предреши успеха на варненци с 4:3 в общия резултат.

„Нещата вървяха добре, но и в хода на двубоя ключови играчи получиха травми. Момчетата, които заеха местата им, дадоха всичко от себе си, ала не успяхме да се справим”, коментира Езе.

„Не мога кажа много за това какво се случи. Загубихме концентрация може би. Когато допуснахме първия гол, духът ни се срина. Дадохме всичко от себе си. Случват се такива неща, нещо не ни достигна.”

„Искам да отдам заслуженото преди всичко на треньорите и техническия екип, който ни мотивираше през цялото време. Благодарение на тях успяхме да се развием и да повишим нивото си напоследък. Основният тласък дойде от играчите.”

„Всеки от 30-те повикани от Нигерия е длъжен да се яви на лагера на националния тим. Всеки играч, който пристигне в лагера, има своите шансове да играе на Световното първенство. Оттам всичко опира до решението на треньора. Естествено, всеки ще даде най-доброто, за да отиде на Мондиала.”

„Засега не мога да кажа нищо около бъдещето си. Трябва да говорите с агента ми по този въпрос. През последните месеци се представих добре тук. Чувстам се щастлив в Локо. Харесвам всичко в града. Пожелавам си да остана в Локомотив”, завърши Езе.