Едно от последните попълнения на Локомотив Пловдив Стивън Езе бързо се утвърди като един от най-стабилните в отбраната на тима.

„Когато бях учених обичах този спорт. Радвам се, че станах професионален състезател. В училище бях нападател, но треьорът пожела да играя като защитник и от тогава играя на такъв пост”, коментира Стивън Езе в интервю за предаването „Преди кръга” по DIEMA SPORT.

„Когато играех с националния тим на Нигерия на първенството в Мароко имах оферти, но исках да играя в Европа. Щастлив съм, че избрах Локомотив Пловдив. Трудно ми е с българския език, но знам няколко думи. Продължавам да уча. Всички защитници разбират английски и така се разбираме”, сподели Стивън Езе и разкри:

„Обичам Манчестър Юнайтед. Вярвам, че един ден мога да заиграя на „Олд Трафорд.”

„Вярвам се себе си. Мисля, че мога да играя на Световното в Русия. Смятам, че можем да направим нещо запомнящо се. Всеки може да спечели Мондиала. Мисля, че и Нигерия може да успее. Понякога се шегуваме с хърватите в Локомотив”, заяви още Стивън Езе, който очаква първия мач на своя Локо Пловдив срещу Славия в плейофите в Първа професионална лига.