„Принципната позиция е, че без оглед на персоната, която се води за треньор на любимия ни отбор, смяната на треньорите на принципа на носната кърпа е крайно неприемлива”, заяви председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян в студиото на „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

 „Това е поредният водовъртеж, на който ставаме свидетели. Очакванията преди няколко месеца бяха, че след промяната с този тип процеси ще се приключи. Има и други неясноти, които са притеснителни. Когато се смени ръководството, бяха дадени заявки, че ще се работи по нов начин. Хайде най-после да си кажем какво правим и какво искаме да постигнем. Аз например не разбрах защо беше сменен предишният треньор, сега не разбирам защо е сменен този три месеца по-късно. Не са спортно-техническите проблеми на Левски най-сериозните в момента. Ще трябва да се смени цялостно подходът, а не съм убеден доколко това е възможно”, коментира още Хиндлиян по повод събитията при „сините”.

„Самият факт, че Левски не може да намери спортен директор дълго време също е притеснителен. Трябва да си зададем въпроса –защо. Това е въпрос, който да бъде зададен на правилните хора. Това, че Левски не може да задържи треньор за цял сезон също е притеснително. Да, под някаква форма Левски продължава да изглежда като багаж. Изключително много съжалявам, че трябва да го кажа, но продължаваме да работим на парче. Чест му прави на г-н Павел Колев, че излезе и каза – това беше грешка. Убеден съм, че изобщо не му е лесно. Преди около два месеца казах, че в лицето на Павел Колев видях човек, който си дава сметка какъв е потенциалът на левскарската публика. Друг е въпросът доколко взима самостоятелно оперативните решения в клуба”, продължи Степан Хиндлиян.

Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски каза още по повод спряганите имена да нов старши треньор на отбора, сред които Петър Хубчев и Димитър Димитров: „Това, че ние отричаме, че ще имаме нов треньор, а после казваме, че не са изключени други варианти – този филм го гледаме твърде много време. Това, което чувам, че няма да им е лесно с публиката. Заради много неща. Левскарите, с които аз контактувам не смятат, че двамата господа ще ни изведат там, където ни е мястото. Не казвам, че те ще бъдат саботирани или нещо подобно. В продължение на адски много време Левски беше синоним на некоректен платец. Нещата са вързани. Няма как покривът на администрацията да тече, а в съблекалнята да ухае на ароматизатор. Да не се окаже пак, че привържениците мътят водата. Те подкрепяха отбора безрезервно. Въпросът е доколко играчите, които носят фланелката оценяват това нещо и доколко собственик и администрация си дават сметка за това. Хората въпреки всичко в някаква степен продължават да бъдат оптимисти. Ние започнахме да свикваме, това е страшното. Една искрица и много малко камъче обръща каруцата. Няма постоянство. Другият проблем е голямата кошница, с която се тръгва и крайният резултат след това.”