Президентът на Славия Венцислав Стефанов заяви, че клубът ще инвестира парите от трансфера на Петко Христов във Фиорентина в базата.

„Радостното е, че момчето с играта си и качествата си е заслужило това нещо. Аз предполагам, че ако повече клубове залагат на младите футболисти и им дават шанс, нещата ще се получат”, коментира Стефанов.  

„Ние имаме много кадърни млади момчета, които стигат до 16,17, 18-годишна възраст, но сме си напълнили отборите с чужденци и им затваряме бъдещето на нашите млади футболисти. Имаме много кадърни момчета, които могат да излязат и да бъдат основата на един добър национален отбор”, добави президентът на Славия.

„Целият пролетен полусезон бяхме в контакт с Фиорентина.” „Мениджърът Петьо Костадинов установи контакта с Фиорентина. Те идваха да го наблюдават. След Европейското първенство пристъпихме към финализиране на трансфера.”

„Петко има качества и съм убеден, че много скоро ще влезе в разширения състав на Фиорентина.”

„Имаше интерес от други клубове. Дори сега продължават да ми се обаждат, когато всичко е свършено.”

„Не е коректно да казвам имена. Ние сме хора, които се занимават с футбол и това не е коректно. Отборите са много сериозни, но вече всичко е финализирано и няма какво да говорим.”

„Петко има желание  да играе във Фиорентина и ние се съобразихме с него, въпреки че имаше по-добри оферти от тази на Фиорентина. Да, чисто във финансово отношение”, продължи шефът на Славия.

„Тези деца са дошли при нас, създадени са от нашата школа и е нормално ние да отвърнем по един коректен начин към тях. По принцип в Славия винаги така се е работило.”

„Сумата по трансфера е сериозна. Сумата ще бъде инвестирана във възстановяването на терените на детско-юношеската школа, ремонти по стадиона и за нови игрища. Да, става дума за над един милион евро.

Разбира се, че този трансфер ще помогне допълнително за финансовата стабилност на Славия. Парите от неговия трансфер ще дойдат на три транша. Това е много сериозна помощ за възстановяването на изкуствените терени за младите деца. Благодарение на тези игрища ние успяхме да създадем футболисти, от които се интересуват европейските клубове”, каза още Венцислав Стефанов.