„С оглед развитието на мача, да, ние се върнахме, но съжаляваме, че не спечелихме. Отдавам заслуженото за моя отбор, защото срещу отбор като Берое да изравниш, това за мен е похвално. Получи се един двуостър и здрав мач, в който изобилстваха нервите и по тази причина нямаше много качество в играта. Нямаше много чисти положения. Доволен съм от старанието и усилията, които вложихме в този мач”, коментира старши треньорът на Пирин Стефан Генов след равенството 1:1 с тима на Берое от 18-я кръг на Първа лига.

„Берое е един от водещите отбори и ние с характер този мач трябваше да го спечелим. Положихме усилия, но не успяхме”, добави Генов, а по повод смяната на Димитър Благов с Антон Костадинов, каза:

„Смяната бе принудителна. Благов получи сериозна контузия в коляното и бяхме принудени да направим смяната. Тези, които влязоха като резерви помогнаха да изравним.”

За отсъствието на Ндуе Муйеци от групата за мача, Генов разкри, че причината е наспазване на спортния режим: „Нарушаване на спортния режим. Просто искаше да изкара студентския празник и го оставихме да си го доизкара. Ще обсъдим бъдещето му.”

„Благодарен съм и съм казвал, че нямам проблеми с публиката. Една малка част освирква. Но подкрепата дава спокойствие на нашите футболисти. Аз съм свикнал и благодаря на публиката за подкрепата”, сподели още Стефан Генов и продължи:

„Всички мисли са ни насочени към мача с Ботев Пловдив. Трябва да се помисли за програмата. Просто трябва да се доогледат нещата и да се преосмислят. Малко време имаме за възстановяване.”