Наставникът на Пирин Стефан Генов остана доволен от хикса в мача с Черно море. "Орлетата" гостуваха в Каварна, но въпреки това успяха да измъкнат точката след 0:0 и доста пропуски пред вратата им. Специалистът отчете това и поздрави момчетата си.

"Едната точка беше нашият план и успяхме да го осъществим. Добра първа част изиграхме, имахме положения за гол. След почивката Черно море създаде доста опасности, но имахме и късмет тогава. Справедлив е резултатът", заяви Генов пред DIEMA SPORT 2 и продължи с анализа си.

"Доста компактни бяхме през целия мач. Това беше и изненадата ни за Черно море, получиха се нещата. Липсваха ни основни футболисти, но тези които ги заместиха, се представиха на добро ниво."

"Отборът на Черно море е много силен, очаквахме дори още по-голям натиск. Губим мачовете си от нелепи грешки, но днес се справихме и не ги допуснахме. И пак казвам - имахме и късмет", заяви Генов.

Той коментира и казуса с отменения гол на Стефан Станчев. Повторенията показаха, че защитникът на Черно море не е бил в засада и попадението беше отменено несправедливо.

"Не мога да коментирам ситуацията с отменения гол, само поздравявам страничния съдия за решението, което е взел. Не мога да коментирам случая", заяви Генов, след което изгледа повторение на ситуацията и промени мнението си.

"Станчев не е в засада. Коментирах преди съдиите, в два поредни мача ни ощетиха. Но сега Станислав Тодоров перфектно изсвири мача. Трябва да ни свирят квалифицирани съдии, сега сме 4-5 точки назад. Имаме много добри съдии, но по-рядко свирят на нашия отбор. Не бива да се учат на наш гръб", сподели Генов.

"Изключително важен е този хикс, защото бяхме в психологическа дупка. Силен противник, но се бяхме подготвили да откраднем нещо от тук. Нямаше с какво да се изненадаме, но може би заради пресата и заради спирането на Георги Илиев, измъкнахме равенството", заяви още наставникът на Пирин, след което коментира предстоящите мачове на тима си.

"Серия от гостувания имаме, нямаме лек мач до Ботев. Горна Оряховица се подсили, играе добре, но ние отиваме да направим нещо и да спечелим нещо, ако можем", завърши специалистът.