Старши треньорът на Пирин Стефан Генов представи очакванията си за мача с Ботев Пловдив, на поредната пресконференция. Генов заяви, че проблемите в гостуващия тим, не трябва да се превръщат в плюс за домакините.

 "Това, че в Ботев настъпиха някои сътресения през последните седмици, не трябва да ни успокоява, напротив ние трябва да сме подготвени за сериозен отпор от страна на гостите. Срещу мен също ще има атаки от страна на феновете на Ботев, заради престоят ми преди години в другия пловдивски тим Локомотив. Аз съм подготвен затова, а се надявам и момчетата да са готови на всичко, за да постигнем победа", допълни Генов. 

По всяка вероятност в двубоя няма да вземе участие Стилиян Николов. Той получи разстежение на последната тренировка и няма да бъде готов на 100 процента за мача. В групата, обаче ще бъде новото попълнение Ндуе Муйеци. Албанецът получи всички необходими документи за да играе в Първа професионална лига. След паузата в първенството, в която орлетата направиха подготвителен лагер в Банско и изиграха контрола, за Пирин престоят няколко сериозни изпитания. След мача в неделя срещу Ботев, предстои гостуване на Левски на 17 септември, а три дни по- късно гостуване на Спартак Плевен в мач от турнира за купата на България. До края на месец септември орлетата ще премерят сили в два поредни петъка, срещу Монтана у дома и като гост на Локомотив Пловдив. Едва след 30 септември, за благоевградчани предстоят две седмици почивка и на 14 октомври в Благоевград ще гостува участникът в Шампионската лига Лудогорец.