Много труден мач, при трудни условия при падналия сняг срещу силен съперник, какъвто е отборът на Дунав Русе, очаква старши треньорът на ОФК Пирин Стефан Генов в утрешния шампионатен двубой в Първа професионална лига, в който благоевградските "орлета" посрещат на стадион "Христо Ботев" в 13.00 часа тима от крайдунавския град. Наставникът на благоевградчани каза това днес на пресконференция преди мача при продължаващия снеговалеж, докато служители на клуба с малък снегорин и лопати се бяха заели с чистенето на снега от терена на благоевградския стадион.

"Очаква ни много труден двубой не само поради лошите атмосферни условия, но и поради факта, че условията на този терен са плюс точно за стила на играта, който практикува Дунав", каза Генов.

"След отбора на Лудогорец това сигурно ще бъде най-трудният ни домакински мач. Имам предвид, че Дунав е доста стикован отбор, обигран в продължение на три години, който играе в един и същи състав. Много добро е тяхното самочувствие и то е оправдано, защото това е единственият отбор от новите, влезли в Първа професионална лига по много заслужен и категоричен начин. Самочувствие и увереност им дават и натрупаните победи. И от тази гледна точка ни очаква много труден двубой", коментира наставникът на пиринци.

Генов каза, че няма кадрови проблеми, напълно възстановен и готов за игра е и защитникът Румен Сандев. Що се отнася до утрешния състав на Пирин, той ще бъде определен и евентуално ще има корекции в зависимост от състоянието на терена, от условията, при които ще се играе двубоят. Вариантите, по думите му, са два, като при единия ще се разчита на по-здрави физически, по-борбени футболисти. Старши треньорът заяви, че е нужна и подкрепата на привържениците на Пирин, независимо от времето и малко необичайния час, в който ще се играе срещата. Притесненията му идват и от това, че предварително замислената тактика трябва да се променя. Този терен според него е по-удобен за стила на игра на Дунав.

"Изключително внимателни трябва да бъдем", обясни Генов. "От една страна трябва да бъдем агресивни, да пренесем играта в тяхната половина, но от друга гледна точка трябва да бъдем много внимателни, защото са изключително силни в контрааката, отбеляза той, давайки като пример мача им с Лудогорец, в който футболистите от Русе вкараха три гола. Ние трябва да се съобразим със силата, с възможностите, с качествата на противниковите футболисти. Домакинството трябва да го реализираме с успех, но ще ни бъде много трудно", каза още той.

Старши треньорът на Пирин не се притеснява толкова от липсата на победи в последните срещи, колкото от факта, че неговият отбор не умее да завършва успешно своите атаки и създадените голови ситуации. В потвърждение на това заключение той посочи статистиката от последния мач с Локомотив Горна Оряховица.

"По отношение на владеене на топката в проценти през цялото времетраене на мача, по създадени положения, по атаки, ние превъзхождаме отбора на Локомотив, обаче резултатът е негативен - един гол в полза на противника", каза Генов.

Според него, въпреки, че се работи в посока на повишаване на ефективността, това е потенциалът и възможностите на футболистите, които се стараят, но, по думите му, се иска и малко класа. Стефан Генов не отрече в отговор на въпрос, че са нужни селекция и промени в състава на Пирин, тъй като не разполага с много опции за големи рокади в отбора при липсата на конкуренция за много от постовете.