Легендата на Левски Станимир Стоилов коментира ситуацията в българския футбол, както и бъдещето си, като до дни трябва да стане ясно къде ще продължи кариерата си треньорът, който направи невероятни постижения с тима на Астана.

"Като си у дома и сред свои, се чувстваш като у дома си, не съм се отделял от синята общност, когато мога се включвам, на турнири, на мероприятия и на стадиона", започна Стоилов.

"Равносметката всеки сам може да си я направи, в националния отбор има наченки и проблясъци, надявам се да задържим поне това ниво, вижда се подобрение в материална база - терени и осветление, вижда се подобрение в двата гранда, доближават се до Лудогорец, Ботев заслужава поздравления за еврокампанията, която направи, както и за представянето им в шампионата", каза още Стоилов.

"Двете страни не сме били близо. Левски е клубът, който е дал много на нас, създал ни е като състезатели, треньори, личности, на първо място е клубът", каза още той.

"До няколко дни ще стане ясно къде ще продължа да работа, в чужбина ще е, желая си живот и здраве, желая здраве и на всички за празниците, другото всеки може да си го постигне", коментира още Стоилов.

"Пожелавам успех на националния отбор, нека победи по-добрата платформа за президент на БФС. Левски винаги се е стремял към върха, надявам се в близко време да си намери мястото, нищо не е загубено, има полусезон, има 5 мача срещу ЦСКА, има плейофи, може да се променят нещата", заяви още Станимир Стоилов.

"Към треньора трябва да има търпение и уважение, трябва да има определени задачи, които треньорът трябва да изпълни задачите си. Ръководството е преценило, че Роси заслужава доверие. Той е наясно, че амбициите и желанието на хората, на феновете са големи, и ще се постарае да ги изпълни. Той идва от Серия А. До този момент оценката е негативна, но трябва да бъдем и по-търпеливи. Във футбола много бързо може да се запознаеш, въпросът е какви задачи имаш, във фаза защита за 10 дни работа може да оправиш отбора, трябва да се помисли, да се изгради стилът, от който Левски има нужда. Всички футболисти трябва да се съобразяват със задачите си, всеки трябва да си върши работата, за съжаление младите български футболисти малко отстъпват, за да могат за изпълняват задачите си във водещите отбори. 4-5 футболисти могат да играят във водещите отбори. Това е факт, най-добрият футболист на Левски отиде в Дания и не играе", завърши Стоилов.