Лудогорец се разправи с Верея в двубой от 5-ия кръг на Първа лига и победи с 3:1. Начело на лудогорци в този мач беше Петко Петков, който замени временно напусналия поста си Георги Дерменджиев. Клаудиу Кешеру се разписа в 25-ата и 30-ата минута, а Анисе с гол, който може да влезе в учебниците серазписа в 58-ата минута за победителите, а Георги Андонов беше точен за гостите.

Верея започна добре мача като Балде и Бенгюзов пробваха изстрели към Дос Сантос още в началните минути на срещата. Постепенно домакините се окопитиха и още в 16-ата минута Анисе от няколко метра не намери целта.

В 25-ата минута на срещата Кешеру откри резултата, след като получи пас от Сисиньо и не остави шансове на Аргилашки. Пет минути по-късно румънецът се разписа от няколко метра, засичайки пас отляво по атаката на шампионите.

Вандерсон пропусна да направи резултата класически след като стреля в близкия на вратаря ъгъл, но Аргилашки беше на ниво.

Верея намали резултата след гол на Георги Андонов, който преодоля съпротивата на Натанаел и Дос Сантос и се разписа в 43-ата минута.

През втората част с великолепен гол Анисе се възползва от пас на Кешеру и увеличи преднината на домакините.

Гостите имаха няколко възможности за голове, но не съумяха да се разпишат. От своя страна Лудогорец също имаше възможности за повече попадения, но така и не се стигна до четвърти гол.

След успеха Лудогорец зае второто място с актив от 10 точки, а Верея е със 7 на 4-ото място.

Съставите:
Лудогорец: Ренан, Натанаел, Сисиньо, Терзиев, Пластун, Анисе, Дяков, Кампаняро, Мисиджан, Вандерсон, Кешеру
Верея: Аргимашки, Илиев, Слаев, Енчев, Бен Джемиа, Бенгюзов, Балде, Елиаш, Андонов, Йорданов, Домовчийски