Латвийският национал Виталий Максименко беше спряган за трансфер в Левски в края на миналата седмица от медии в Словения и родината си. Но се оказа, че вероятността да дойде на "Герена" не е особено голяма, поне ако се съди по думите му. 

Играчът носи екипа на еврокошмара на "сините" от 90-те години на миналия век Олимпия Любляна. Словенците обаче са пред втори фалит за последните няколко години и играчите се ослушват за нови тимове. Точно затова и името на балтийския бранител се свързваше с Левски. 

"Нищо не мога да ви кажа за трансфер в Левски, просто защото за първи път чувам, че този отбор ме иска. Не съм говорил с негови представители. Имам договор с Олимпия, доволен съм в Любляна и контрактът ми е още в сила", сподели Максименко пред "Спортс Център". 

Левски усилено търси подсилване в отбрана, тъй като по всичко изглежда, че един от стълбовете в нея Давид Яблонски ще бъде продаден през зимата, тъй като не иска да поднови договора си. Чехът е обвързан до края на сезона, а от утре може да подпише предварителен договор с всеки кандидат за подписа му.