Нефтохимик постигна важна домакинска победа с 3:1 срещу Пирин Благоевград в мач от 13-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион „Лазур“. Двубоят бе съпътстван с много нервни и дискусионни съдийски отсъждания.

Първото полувреме не предвещаваше това, което се случи през втората част. През първите 45 минути двата отбора се задоволиха с предимно позиционна игра и повече борба.

Йордан Йорданов отправи хубав удар от дистанция в 27-та минута, но Красимир Костов спаси. Две минути по-късно Емануел Манев стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата на Пирин.

Пирин организира чудесна контраатака в 31-та минута, Даниел Младенов излезе сам срещу Янко Георгиев, но се забави и направи невероятен пропуск. 

Йордан Йорданов получи тежка контузия в 38-та минута и бе сменен в 41-та минута от Костадин Хазуров.

Нефтохимик направи невероятен пропуск в 53-та минута, когато Мариян Огнянов подаде към Иван Вълчанов, който продължи към Костадин Хазуров, а той излезе на чудесна позиция и стреля, но неточно, встрани от десния стълб на вратата на Костов. 

Нефтохимик поведе с 1:0 в 58-та минута, когато Иван Вълчанов направи добър рейд, след което с премерен удар от границата на наказателното поле на Пирин изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Красимир Костов.

Нефтохимик направи невероятен пропуск в 60-та минута. Марко Ранджелович получи добър пас, но не успя да нанесе удар, след като остана сам срещу Костов. Върна с пас към Хомей, който стреля, но Костов успя да избие в корнер.

Нефтохимик удвои своята преднина в 61-та минута, когато Мариян Огнянов центрира от корнер в наказателното поле на Пирин, където Марко Ранджелович засече топката с глава и я изпрати във вратата на Красимир Костов.

Пирин върна едно попадение в 64-та минута, когато Тони Тасев центрира в наказателното поле на домакините, където Владислав Златинов бе оставен непокрит и успя да вкара във вратата на Янко Георгиев.

Съдията Тихомир Алексов изгони в 68-та минута Орлин Старокин с втори жълт картон. Старокин се опита да направи задно ножица, но до него имаше футболист на Нефтохимик и съдията прецени, че трябва да изгони футболиста на „орлетата“ с втори жълт картон.

Станислав Костов отправи хубав удар в 81-та минута, а Николай Дюлгеров се хвърли на шпагат и топката се удари в ръката му. Съдията Алексов прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

Съдията Тихомир Алексов свири пресилена дузпа за Нефтохимик в 89-та минута. Тони Тасев събори Михаел Орачев, но нарушението бе извън наказателното поле на Пирин. Отсъденият наказателен удар бе реализиран от Костадин Хазуров в 90-та минута.

В края на мача страничният съдия маркира несъществуваща засада при атака на Пирин.

След този успех Нефтохимик събра актив от 11 точки и се изкачи на дванайсто място в класирането. Пирин е десети с 14 точки.