Наставникът на Берое Ферарио Спасов коментира загубата от Ботев с 0:2 в дербито на Тракия от 23-я кръг на Първа лига. Специалистът определи първия гол, който получиха неговите възпитаници като „много тъп“. Припомняме, че Фернандо Виана се разписа за 1:0 след грешка на Асен Георгиев.

„Мога да кажа, че отборът бе агресивен и имаше коренно различно лице сравнено с последните два мача. Мисля, че добре започнахме и проведохме срещата до показването на двата червени картона. Дори тогава имахме агресивност, но не издържахме физически и получихме втори гол. Видях в момчетата нещо, което не бях виждал досега – желанието да се представят добре, да търсят вратата на противника. Първият гол бе много тъп. Не е сериозно такъв да ни вкарат. Доволен съм от играта до двата червени картона“, каза Спасов.

„Не съм гледал за незачетения гол. За картоните мисля, че бяха заслужени – неоправдана бе реакцията особено на Охене. Можехме нещо да направим и с десет човека. Трудно ми е да обясня това, което стана. Казах на момчетата да внимават, защото имат картони. В едно такова дерби емоциите взимат връх над разума. Беше ни много трудно до края“, анализира Спасов.

„Не мога да си обясня грешката на Асен Георгиев. За съжаление всеки мач допускане някаква такава елементарна грешка и даваме предимство на съперника. Такава грешка и при юношите не може да стане“, добави наставникът.

Запитан за предстоящия мач с Левски, Спасов обясни: „Моите очаквания за мача с Левски...Които са останали и които искат да продължават да се развиват – трябва да излезем и да опитаме да спечелим. Но наистина имаме много кадрови проблеми в защита“.