Локомотив Пловдив взе важна победа в битката си за местата в зона Европа. "Железничарите" надделяха като домакини над съименниците си от Горна Оряховица с 2:1 и излязоха еднолично четвърти. 

В герой се превърна словенецът Дино Мартинович, който реализира и двете попадения за тима си. Между тях се разписа Софиан Муса за гостите, но усилията му не се оказаха достатъчни за нещо различно от почетно поражение. 

Мачът започна във вихрено темпо и домакините имаха доста шансове да открият. Още в 6-та минута Мартин Камбуров беше изведен на стрелкова позиция в наказателното поле, но ударът му беше отразен от Николай Банков. 

Но след продължението на тази атака се стигна и до първия гол в мача. Тогава Иван Горанов центрира отляво на наказателното поле и намери перфектно Дино Мартинович, като словенецът с глава отбеляза за 1:0. 

Още в следващата атака гостите можеха да изравнят, когато Меди Фенуш беше изведен сам срещу Ясин ел Харуби, но мароканският национал изби и предотврати попадение в мрежата си. 

Последваха няколко равностойни минути, като най-чистият шанс за гол дойде в 23-та минута. Тогава отново Мартинович беше намерен зад защитата от Дани Кики и стреля, но Банков с една ръка изби. 

Малко след това горнооряховци имаха претенции за дузпа, но реферът правилно не даде такава. В 34-та минута пък Камбуров пак имаше възможност да отбележи, но изстрелът му беше спасен от Банков. 

В тези минути гостите се вдигнаха и имаха няколко шанса да изравнят. Най-чистият от тях беше в 36-та минута, когато Софиан Муса засече топката с глава след центриране от корнер, но щеше да счупи напречната греда. 

Активната игра на тима от Горна Оряховица даде резултат точно преди почивката. Тогава след една хубава атака Мохамед Бен Отман центрира отляво на наказателното поле и непокритият Софиан Муса с глава се разписа за 1:1. 

Така приключи и първата част, а след подновяването на играта имаше много интрига, като и двата отбора търсеха успеха. Павел Виданов с глава пропиля първия шанс за втората част, а в 51-та минута възможност имаше и за Дино Мартинович, но стреля в тялото на вратаря, след като остана сам срещу него. 

Последваха по-равностойни минути, след което и гостите вдигнаха малко оборотите. И можеха да направят пълен обрат в 68-та минута, когато отново Софиан Муса стреля, но топката излезе на сантиметри в аут. 

В 74-та минута дойде и развръзката в този двубой. Тогава влезлият като резерва Гийерме Шоко нахлу в наказателното поле, свърна към точката на дузпата, където напълно непокрит беше Дино Мартинович и словенецът с хубав премерен изстрел направи 2:1. 

Последваха няколко интересни възможности и пред двата отбора за гол до края на двубоя, но такъв така и не падна. С изключение на последните секунди, когато Гийерме Шоко вкара след един пряк свободен удар, но голът му спорно беше отменен.

Това обаче не повлия на резултата и в крайна сметка домакините от Пловдив взеха победата и трите точки. Така те вече имат 37 в актива си и излязоха еднолично на четвъртата позиция в класирането. Гостите от Горна Оряховица са предпоследни с 19 точки. 

Локомотив Пловдив: Ясин Ел Харуби, Иван Горанов, Димитър Везалов, Павел Виданов, Стефан Йевтоски, Пламен Крумов, Ванчо Траянов, Дино Мартинович, Дани Кики, Парвиз Умарбаев, Мартин Камбуров;

Резерви: Илко Пиргов, Кирил Котев, Гийерме Шоко, Пауло Серджо, Димо Бакалов, Димитър Велковски, Мигел Анхел Луке;

Локомотив Горна Оряховица: Николай Банков, Венцислав Керчев, Атанас Фиданин, Мартин Кавдански, Игор Джоман, Рихави Кифуети, Мохамед Бен Отман, Юлис Ндонг, Меди Фенуш, Милен Желев, Софиан Муса;

Резерви: Петър Денчев, Стефан Цонков, Аристоте Фунду, Владислав Узунов, Димитър Димитров, Бедри Рюстемов, Любомир Генчев.