Берое се раздели с футболиста Денислав Станчев, съобщиха от клуба. Това се случи след наложено дисциплинарно наказание за играча, което той отказа да изпълни.

Станчев тренираше редовно с представителния тим на футболния клуб и взе участие в 5 срещи от Първа професионална лига на този и миналия шампионат, както и в двубоя срещу Севлиево от турнира за Купата на България. Нападателят бе част и от отбора на Берое до 19-гоидишна възраст, където през този сезон отбеляза 7 попадения.

В края на миналата седмица Станчев бил отстранен временно от тренировките на Берое U19 заради системно нарушаване на дисциплината в тренировъчния процес. Санкцията бе наложил старши треньорът на тима Иван Гаджев. След разглеждане на случая от страна на ръководството на "зелените" наказанието било потвърдено и играчът трябваше да тренира две седмици с тима на Берое U17.

При разговора си с ръководството на Берое Денислав Станчев твърдо заявил своя отказ да понесе наложеното наказание. Той изразил категоричното си мнение, че мястото му не е в Берое и желанието му е да си намери нов отбор, в който да развива и показва своите качества.

"Според действащите нормативни наредби на БФС, ръководството на Берое няма как да спре играча в този момент, но има право на парична компенсация при подписване на професионален договор с друг клуб", съобщиха още заралии.