Наставникът на Левски Славиша Стоянович похвали момчетата си за характера и концентрацията, с които извоюваха победата в Русе срещу Дунав с 2:1 след пълен обрат. Според него, мачът е бил много тежък, а съперникът - силен.

"Трудно стигнахме до успеха, много тежък мач. Два добри отбора бяха, съперникът беше много добре построен. Показахме много концентрация и точно това ни помогна да вземем трите точки."

"Беше тежко, не загубихме главите си, когато ни вкараха. Бързо успяхме да изравним, после много често търсехме и втория гол. Важното е, че успяхме да променим резултата и честитя на отбора си за този развой", заяви Стоянович пред DIEMA SPORT и разкри какво е било разковничето за успеха.

"Много важно беше, че вкарахме бързо изравнителен гол. Това ни спомогна да останем концентрирани. И затова после стигнахме до удара на Обертан в гредата и хубавото центриране на Кабрал, след който дойде и голът."

"Честитя на момчетата, доволен съм от характера им, но има още ного да работим. Сега имаме много контузени, но се надявам голямата част от тях да се върнат и да имаме много по-голяма конкуренция в предни позиции", добави Стоянович и похвали тима си за играта му и в защита.

"Не дадохме много пространства на съперника, играхме добре в защита. Мога да похваля отбраната си за представянето ѝ днес", сподели още специалистът, след което говори и за положението с множеството контузени играчи. В лазарета са седем футболисти в момента.

"Мисля, че в следващата седмица около 60-70% ще се върнат. Горанов се върна след само една тренировка и му трябва малко повече игрови ритъм. От 14 дни не беше тренирал, но той е добър играч и бързо ще навакса и ще се върне", заяви още Стоянович и говори за перфектния си дебют - две победи в два мача, при това гостувания.

"Със сигурност съм се надявал да спечеля първите си два мача, които бяха гостувания. Има още много да се играе, още много имаме да покажем, така че сезонът е дълъг и има много време още", сподели треньорът на Левски и коментира дали има развитие около селекцията.

"Има развръзка, поставили са се някакви параметри за селекцията, надявам се скоро да се привърши и с това, за да окомплектоваме отбора. Надявам се до края на следващата седмица всичко да приключи. Ще сме спокойни, когато това се случи.Много работим, за да показваме все повече", заяви Стоянович и накрая говори какви са краткосрочните му цели.

"Аз не водих подготовката, но просто трябва да печелим точки. До септември трябва да печелим и когато дойде малката пауза, ще направим и една миниподготовка, за да преследваме и още по-добри резултати след това", завърши бившият наставник на Цървена звезда.