Верея спечели с 1:0 като гост срещу Славия и почти си осигури оставане в Първа професионална лига. Разликата в класирането между двата състава е пет точки, а до края на тази плейофна фаза остават само още два кръга.

Преди почивката играта беше скучна, а единствено в 27-ата минута Ивайло Димитров не успя да се възползва от грешка в защитата на гостите и ударът му по земя от наказателното поле беше избит от Пламен Колев.

След почивката картината на националния стадион "Васил Левски" не се промени и двата отбора рядко създаваха опасности в наказателните полета. В 51-ата минута Васил Калоянов опита да отклони във вратата центриране отляво, но топката мина настрани от вратата, пазена от Георги Петков.

Шест минути след това силен удар на Емил Мартинов от дистанция беше спасен от вратаря Колев. В 78-ата минута резервата Георги Йомов центрира отляво, но ударът на Божидар Васев с глава беше слаб и не попадна в рамката на вратата. Минута преди края на редовното време Георги Пашов не успя да спре рейда на Педро Еуженио, който остана сам срещу Георги Петков и се разписа за крайното 1:0 в левия ъгъл на вратата на Славия.