След паузата за националните отбори, шампионатът на България отново се задава с пълна сила. Един от мачовете в съботната програма противопоставя отборите на Славия и Септември София. Срещата е от 12-ия кръг на Първа лига.

Гостите имат нужда да възвърнат позагубеното самочувствие след неубедителното представяне в последните срещи. Дали обаче ще се случи, ще можем да разберем след първия сигнал в 15.00 часа.

Мачът ще се излъчи пряко по NOVA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута в GONG.BG.

Треньорът на Славия Златомир Загорчич има проблеми със състава си. Галин Иванов е наказан и няма да може да вземе участие. С контузии са Сашо Александров и Димитър Велковски. Въпреки това, специалистът ще може да разчита на Славчо Шоколаров и Георги Петков.

Славия обаче загуби и трите си срещи със столични отбори през настоящия сезон – 0:2 от Витоша, 1:2 от ЦСКА и 0:2 от Левски в миналия кръг.

Колкото до Септември София след наказание се завръща Аласана Диаби. В същото време македонският национал Дарко Глишич подсили тима.

Септември ще трябва да се справи с една голяма своя слабост. Тимът допуска неизменно поне по гол в последните си 10 шампионатни двубоя, като запази вратата си суха само на старта на първенството при 0:0 срещу Верея като гост.