Дунга е очакван в Славия. Не става въпрос обаче за легендарния световен шампион с Бразилия, а за негов сънародник, който се подвизава като нападател и би трябвало да дойде в редиците на "белите" за лагера им в Турция. 

За идването му разкри наставникът Владимир Иванов, който допълни, че в групата за подготовката в южната ни съседка ще бъде повикан и юношата Фабиен Георгиев. Общо Славия ще разчита на 25 футболисти там. 

"Започваме подготовката с група от 25 футболисти – трима вратари и 22 полеви. Искаме да играем по-добър футбол, да се развиваме и теоретичните ни шансове за шестицата да ги реализираме, колкото и трудно да е. В отбора ще продължим налагането на нашите кадри. Ще се постараем да подобрим играта и да стигнем по-нагоре в класирането."

"Тези, които играха в последните мачове, ще са гръбнакът на тима. Ще изграждаме нашите футболисти, както ви казах по-рано през сезона. По време на лагера всеки ще получи шанс за изява", заяви Иванов. 

 "Белите" ще бъдат в курорта Алания от 15 януари вечерта и ще останат на турска земя до 10 февруари. Треньорското ръководство е предвидило пет контролни срещи по време на подготовката. От днес до 14 януари Славия ще се подготвя на клубната си база в София.

Програма за контролните мачове на Славия в Турция:

22 януари: Славия - Олександрия (Украйна)
28 януари: Славия - Кайрат (Казахстан)
3 февруари: Славия - Ордабаси (Казахстан)
6 февруари: Славия - Терек (Русия)
9 февруари: Славия - Кайсар (Казахстан)