Славия инкасира второ поражение от зимната си подготовка в Турция, след като отстъпи с 1:3 на руския Ахмат Грозни.

Белите могат да бъдат доволни от второто полувреме, когато освен гола, пропуснаха и още няколко изгодни ситуации, както и извадиха червен картон на вратаря на руския тим. Владислав Узунов се разписа за Славия след пас на Милчо Ангелов.

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич пусна в игра 20 футболисти, като не взеха участие Наско Милев, Пламен Петров, Цветелин Чунчуков и Филип Ангелов. Калоян Кръстев пък напусна лагера и се присъедини към италианския Болоня. Славия се оттегли с два гола пасив на почивката, като попаденията паднаха в 4-ата и в 19-ата минута, дело на Апти Ахъядов. Белите може да винят себе си, тъй като и двата гола бяха заради грешки на защитата.

При първото попадение топката мина от ляво на дясно през няколко човека, за да стигне до Ахъядов, от 7-8 прострелял Стергиакис. При второто попадение топката тупна няколко пъти, двамата централни защитници не се разбраха и мощният нападател на руския тим от близо не сбърка.

Малко преди края на първото полувреме и горната греда се оказа помощник на младия гръцки вратар на белите.

За Славия се откриха две добри възможности. Първата дойде от самостоятелен пробив и влизане от лявото крило към центъра на Галин Иванов при резултат 0:1.

Галин от дъгата стреля мощно, но вратарят на Ахмат- Виталий Гудиев извади. Втората беше отново изработена от Галин Иванов, който в 37-ата минута беше спънат на границата на наказателното поле. Иван Минчев обаче от свободния удар стреля в стената. Три минути след началото на второто полувреме руският тим вкара трети гол чрез Идрис Умаев. В 63-ата минута Славия върна гол след чудесна атака по десния фланвг.

Владислав Узунов от 10 метра простреля вратаря на Ахмат, след като Стефан Велев проби от дясно подаде на на Милчо Ангелов, който спря топката за Узунов и хасковлията не сбърка. В 75-ата минута Милчо Ангелов можеше да вкара втори гол.

Нова атака от дясно на Тони Иванов продължи с пас към Шоколаров, който центрира ниско. На първа греда Ангелов подложи крак, но вратарят на Ахмат беше на мястото си и улови. 8 минути преди края активният в тази среща Ангелов изработи червен картон на втория вратар Евгений Городов.

Той получи дълга топка и тръгна да го преодолява, но стражът на руския тим игра с ръка извън наказателното поле и беше отстранен. За съжаление на белите, от изпълнението на фаула не се получи нищо опасно. 

Стартов състав: Антонис Стергиакис, Александър Александров, Андреас Христов, Костадин Велков, Абуд Омар, Стефан Велев, Емил Мартинов, Иван Минчев, Георги Йомов, Галин Иванов, Ивайло Димитров (второ полувреме: Георги Петков, Славчо Шоколаров, Милчо Ангелов, Тони Иванов, Владислав Узунов, Янис Карабельов, Стефан Велков, Чигози Мба, Александър Златков)