Златомир Загорчич беше избран за треньор номер 1 на Славия за 2018 година. През май сръбският специалист с български паспорт изведе "белите" до спечелване на купата на България след драматична победа с дузпи над Левски.

Футболният тим на Славия е отбор номер 1 за изминаващата година, а призът беше получен от капитана Георги Петков.

Спортист на годината в Славия е състезателят по модерен петобой Явор Пешлеевски, който спечели бронзов медал от световното първенство по модерен петобой в дисциплината щафета.

Всички годишни награди бяха раздадени по време на третото поредно издание на "Бялата Коледа", която се състоя във волейболната зала "Панайот Пондалов".

На партито присъстваха над 500 млади слависти, трениращи различни спортове в "белия" клуб. В организираната викторина със специални награди младите "бели" спортисти показаха завидни знания по различни теми, свързани с успехите във футболната и спортна история на Славия.

Завърналият се с рекорд в националния отбор Георги Петков и неговите съотборници от първия състав на "белите" обраха овациите на близо 900 присъстващи на "Бялата Коледа", организирана от сдружение "Славия", ПФК Славия и ОСК Славия.

По време на празника пяха групите "Спринт" и Хоризонт", а водещ беше емблематичният рокаджия Васил Стоев-Ампега.

"Бялата Коледа", организирана от Славия, се състои за първи път през далечната 1922 година.

Провеждането на "Бялата Коледа" беше възобновено през 2016 година. /БТА